Om Kampsportsakademin

Vi är en väletablerad idéel förening som varit aktiv i över 15 år. Med en ledarstab på ca 25 instruktörer och närmare 350 aktiva medlemmar i åldrarna 5-70 år, strävar vi efter att vara platsen där alla kan mötas för att träna och utvecklas i sin egen takt. Oavsett om ditt mål är bättre hälsa, ny kunskap eller VM så finns vi där för dig.
Varmt välkommen till Västerås centrum för Koreansk Kampsport!

Historia

Den 11 Maj 2002 startades kampsportsklubben Moodowon Västerås, som senare kom att bli känt som Kampsportsakademin Västerås (KSA). KSA´s ambition var att skapa en familjär klubbmiljö där alla får plats att träna efter egen förmåga och möjligheter.

De allra första passen på KSA hölls till en början i Herrgärdesskolans gymnastiksal i Västerås och redan från start erbjöds träning i kamparterna Taekwondo, Hapkido och strax därefter även Haidong Gumdo. Kort efter att KSA (då Moodowon) slog upp dörrarna anslöt sig Michael Brännback till föreningen och deltog i att bygga upp verksamheten i klubben ytterligare. Antalet medlemmar i klubben och efterfrågan på mer träningstid ökade snabbt, vilket resulterade i att klubben bytte till en ny lokal på Hammarbyskolan i Västerås och 2006 flyttade hela verksamheten till en egen lokal i Mariaberget.

I detta skede tog även Michael ett strategiskt och viktigt beslut för klubbens framtida utveckling och startade upp barnträning i taekwondo. Satsningen slog igenom väldigt bra och barnklasserna i TKD har än idag klubbens absolut största medlemsintag. 2010 flyttade verksamheten till de nuvarande lokalerna i Klövernhallen på Sjöhagsvägen 7 och sedan flytten har föreningen stadigt utvecklats. Kampsportsakademin satsar bl.a. på tävlingsverksamhet vilket har gett medaljer i SM, EM och VM i våra kamparter och grenar. Som en naturlig del i föreningsutvecklingen genomför också samtliga instruktörer ledarutbildningar via Sisu eller förbunden.